اکسیژن
اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی برای دستیابی به هوای پاک در کشور

امام‌جمعه شهمیرزاد با تاکید بر اینکه حفظ و نگهداری درختان از کاشت آن مهم‌تر است، گفت: سیراب کردن یک درخت به‌اندازه سیراب کردن یک انسان تشنه لب ثواب دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام‌ سید داوود احمدپناه صبح سه شنبه در خلال آیین کاشت نهال در شهمیرزاد اظهار داشت: اسلام برای کشاورزی اهمیت ویژه‌ای قائل شده و اگر کسی خاک و آب داشته باشداما گرسنه بماند از رحمت خدا به دور است.

وی با تصریح بر اینکه انسان با نگاه کردن به فضای سبز به یاد عظمت خدا می‌افتد، اهمیت فضای سبز را این‌چنین بیان کرد: سیراب کردن یک درخت به‌اندازه سیراب کردن یک انسان تشنه لب ثواب دارد.

امام‌جمعه شهمیرزاد تاکید کرد: درختان مانند انسان‌ها دارای ارزش هستند و برای حفظ آنان باید تلاش شود.

وی خاطر نشان کرد: شهمیرزاد به آب و هوا و درختان بزرگش زنده است و در صورت بی‌توجهی به کویری لم‌یزرع و بی‌آب و علف تبدیل خواهد شد.

احمدپناه تأکید کرد: حفظ و نگهداری از درختان از کاشت درختان مهم‌تر بوده و همه مسئولان و مردم باید همان‌طور که درخت می‌کارند، در حفظ و نگهداری این درختان نیز کوشا باشند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 19 اسفند 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مسوول منطقه حفاظت شده سفید کوه خرم آباد در استان لرستان از قطع 86 اصله درخت بلوط توسط متخلفان زیست محیطی خبر داد .

ایرنا - به گزارش روابط عمومی محیط زیست لرستان ،'علیرضا رحیمی 'روز چهارشنبه گفت: در حین گشت و کنترل مناطق حفاظت شده توسط نیروهای اجرایی واحد سفید کوه خرم آباد در اطراف و محدوده روستای قلعه سنگی، یک متخلف زیست محیطی دستگیر شد.

وی اظهار کرد: این فرد بر خلاف هشدارهای زیست محیطی و نصب تابلوهای بازدارنده در ابتدای مناطق حفاظت شده، با استفاده از اره و شبانه، به منظور تغییر کاربری زمین از جنگلی به مسکونی به قطع غیرقانونی درختان اقدام کرده است.

رحیمی تصریح کرد: این فرد به قطع 86 اصله درخت با میانگین قطر بالای پنج سانتی متر مبادرت کرده بود که عمل ارتکابی متخلف باعث تخریب زیستگاه و آشیانه پرندگان و سایر جانوران وحشی در منطقه شده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 6 اسفند 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
این مستند را با مه لقا ملاح ببیندفیلم مستند « همه درختان من» با حضور مه لقا ملاح بانوی محیط زیست برای نخستین بار به نمایش در می آید.
 
به گزارش زیست بوم، این فیلم که رخشان بنی اعتماد کارگردانی آن را بر عهده دارد روز یکشنبه 17 اسفند 93 و راس ساعت 18 در خانه سینما برای نخستین بار به روی پرده خواهد رفت.
 
از دیگر دست اندرکاران این فیلم می توان به مژگان جمشیدی فعال و روزنامه نگار حوزه محیط زیست اشاره کرد که در ساخشت این فیلم به عنوان کارشناس فعالیت کرده است.
 
دیگر عوامل سازنده مستند « همه درختان من» عبارتند از:

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 28 بهمن 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 مشاور اجرایی سازمان جایکا(آژانس همکاری های بین المللی ژاپن) گفت: 20 درصد عامل گرمتر شدن کره زمین، ناشی از تخریب جنگلها است.

به گزارش ایرنا، 'کازوهیرو گوسکی' روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی و انتقال تجارب پیرامون دستورالعمل پروژه مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع چهارمحال و بختیاری افزود: بخش عمده ای از این گرم شدن، ناشی از ورود گازهای گلخانه ای به جو آسمان است که در صورت حفظ جنگل و پوشش گیاهی می توان مانع بخش اعظمی از این پدیده شد.

وی افزود: گرم شدن زمین منجر به کاهش بارش به خصوص برف شده و با کاهش بارندگی ها، به صورت سلسله وار میزان گرمتر شدن زمین مضاعف می شود.

این کارشناس ژاپنی گفت: در کشور ژاپن برخلاف دیگر مناطق زمین، میزان بارندگی ها زیاد است اما به دلیل تلاش مسوولان برای حفظ پوشش گیاهی، این بارندگی ها سیلاب زیادی در پی ندارد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 7 بهمن 1393برچسب:جنگل,جایکا,گازهای گلخانه ای, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

دکتر عباسپور گفت: اهمیت و عملیاتی کردن پشت بام سبز در ساختمان ها که امروزه در دنیا مد نظر است می تواند تا 20 درصد به کاهش آلودگی هوا کمک کند.

خبر آنلاین به نقل از ایسنا نوشت:دکتر مجید عباسپور رییس دانشکده محیط زیست و انرژی به مناسبت روز هوای پاک گفت: عواملی نظیر ریزگردها ، گازهای گلخانه ای که ناشی از دی اکسید کربن است، دی اکسید سولفور و اکسیدهای سولفور که ناشی از منابع متحرک هستند از جمله عوامل آلودگی هوا هستند. البته خوشبختانه در ارتباط با منابع متحرک آلودگی هوا مشکل زیادی نداریم.

رئیس انجمن متخصصان محیط زیست ایران با اشاره به اینکه در کلان شهرهایی همچون تهران با منابع خانگی که به عنوان منابع ثابت آلودگی هوا از آنها یاد می شود روبرو هستیم،گفت: کاهش دما باعث افزایش مصرف انرژی (سوخت های فسیلی مانند گاز) می شود و از آنجایی که در فصول سرد با وارونگی هوا مواجه هستیم، در زمستان بیشتر از سایر فصول با مشکل پایداری و ماندگاری آلودگی هوا در سطح شهر روبرو می شویم.

دکتر عباسپور با بیان اینکه همه اقشار جامعه و سازمانها باید در حد توان خود در زمینه کاهش آلودگی هوا و حفاظت محیط زیست فعالیت کنند گفت: در حوزه مدیریت شهری، سازمانهای مختلفی نظیر شهرداریها، سازمان محیط زیست، وزارت صنایع و معادن و ...  دخیل هستند که باید به مسئله محیط زیست و آلودگی هوا توجه ویژه ای داشته باشند.

وی گفت: افزایش کمیت و کیفیت حمل و نقل عمومی می تواند مردم را ترغیب به استفاده بیشتر از آنها کند و این امر کاهش آلودگی هوا را در پی خواهد داشت.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 30 دی 1393برچسب:پشت بام سبز,آلودگی هوا,محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

همواره پرسشی برای ما مطرح بوده که چرا حتی وقتی باد می‌وزد، باز هم هوا ناسالم است و غبار دارد؟ بعد از بررسی‌هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم بخشی از آلودگی هوای تهران، بنزین است و بخش اعظمی از آن دلایل دیگری دارد.

تابناک -  تهران روز آرام ندارد. یک روز آسمان آبی‌اش، دو روز نمی‌شود، حتی روزها و شب‌هایی که باد هم به داد پایتخت می‌رسد چند ساعتی هوا سالم است و دوباره ریزگردها میهمان آسمان پایتخت می‌شوند. به نظر می‌آید ماجرای آلودگی هوای پایتخت کلافی شده که سر آن پیدا نیست. در سال‌های اخیر برای آلودگی هوای پایتخت دلایل مختلفی اعلام شده.

 
به گزارش شهروند، از تردد هزاران خودروی فرسوده تا هزاران‌ هزار خودرویی که در طول روز در رفت و آمدند. از بنزینی که حواشی بسیاری داشت تا صنایعی که در اطراف تهران فعال هستند و برخی از آنها آلاینده‌اند و برخی هم در فصل سرد‌ سال آلاینده می‌شوند زیرا از مازوت استفاده می‌کنند.  
 
حالا دلایل جدیدتری به کلاف پیچیده آلودگی هوای پایتخت اضافه شده‌اند. ١٥٠ واحدی که پسماندهای شهر تهران را می‌سوزانند و به کمک آلودگی هوای پایتخت می‌آیند تا آسمان آن را تیره و تار‌تر کنند.  
 
این خبر را مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات سازمان حفاظت محیط‌ زیست می‌دهد، «در پایش‌های شبانه در اطراف تهران، ١٥٠ واحد را شناسایی کردیم که زباله‌های شهری تهران را می‌سوزاندند.»
 
تهرانی‌ها هر روز ٧‌هزار و ٥٠٠ تن زباله تولید می‌کنند، زباله‌هایی که حالا گفته می‌شود بخشی از آنها سوزانده شده و با وزش باد دوباره به تهران باز می‌گردند.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 26 دی 1393برچسب:تهران,زباله,آلودگی هوا,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

DSC09404.JPG مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری طرح آموزشی هر مدرسه یک نهالستان با حضور دانش آموزان در شهرستان دنا خبر داد.

عطا پورشیرزاد به خبرنگار مهر گفت: این برنامه در راستای طرح صیانت از جنگلهای زاگرس در مدارس این شهرستان برگزار شد.

وی بیان کرد: این طرح به منظور آموزش دانش آموزان برای حفاظت از طبیعت و تولید نهال بلوط برگزار شده است.

پورشیرزاد افزود: در این طرح دانش آموزان با آموزش و همراهی معلمان، اقدام به کاشت بذر بلوط در گلدان‌های مخصوص کاشت نهال می‌کنند.

مدیرکل محیط زیست استان ادامه داد: اگر بچه‌ها تا پاییز سال بعد از نهال‌ها مراقبت کنند، گلدان بلوط از آنان خریداری و نهال‌های تولیدی برای احیا و جنگلکاری استفاده خواهد شد.

وی بیان داشت: در این طرح ضمن ایجاد ارتباط عاطفی و دلبستگی دانش آموزان با نهال بلوط کاشته شده، بر ارزش‌های بیکران اقتصادی این درختان تاکید می‌شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 24 دی 1393برچسب:دانش آموزان,بلوط,نهال, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
هر هفته با یک یا ۲ مورد شکایت در زمینه قطع درختان و تغییر کاربری باغات تهران روبه‌رو هستیم.

زیست بوم: همزمان با انتشار این خبر که قطع کردن درختان پسیان و ساخت‌وساز در این باغ تشدید شده است، مشاور رئیس و مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان حفاظت محیط زیست ضمن انتقاد از تعامل موجود میان شهرداری تهران با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هر هفته با یک یا ۲ مورد شکایت در زمینه قطع درختان و تغییر کاربری باغات تهران روبه‌رو هستیم.

احمد نبوی در ارتباط با تعداد شکایات اعلام شده به دفتر پاسخگویی به شکایات سازمان حفاظت محیط زیست درمورد قطع درختان و تغییر کاربری باغات تهران گفت: ما تقریبا هر هفته با ۱ یا ۲ مورد شکایت در زمینه قطع اشجار و تغییر کاربری باغات تهران به پهنه مسکونی روبه‌رو هستیم و همه پرونده‌ها را نیز برای شهرداری تهران می‌فرستیم. او در پاسخ به این سوال که تعامل شهرداری تهران با سازمان حفاظت محیط‌ زیست برای حل این پرونده‌ها چگونه است، اظهار کرد: تعامل میان شهرداری و محیط زیست در این زمینه خیلی قوی نیست، من در همین مصاحبه از سازمان بازرسی شهرداری درخواست می‌کنم که برای حل این مشکلات در کنار هم قرار بگیریم، ما با تمامی دفا‌تر بازرسی وزارتخانه‌ها مذاکره داشتیم، اما در زمینه تعامل با شهرداری با مشکل رو‌به‌رو هستیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 21 دی 1393برچسب:باغ پسیان,شورای شهر تهران,شهرداری,درختان,هتل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

  رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آران و بیدگل از دستگیری چهار قاچاقچی چوب و توقیف دو دستگاه نیسان حمل چوب قاچاق در این شهرستان خبر داد.

 به گزارش ایرنا، «رضا شفیعی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این قاچاقچیان در محدوده جنگل های درختان تاغ ابوزیدآباد با همکاری نیروی انتظامی این شهر دستگیر شده اند.

وی افزود: متخلفین در عرصه های منابع طبیعی واقع در جاده ابوزیدآباد اقدام به قطع درختان تاغ و در فرصت مناسب و در دل تاریکی شب اقدام به بارگیری محموله قاچاق چوب می کردند که با همکاری مامورین یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان و نیروی انتظامی شهر ابوزیدآباد در یک عملیات ضربتی دستگیر شدند.

وی تصریح کرد: این افراد در حال حاضر جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شده اند و پرونده آنها تحت بررسی و اقدامات قانونی است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 17 دی 1393برچسب:قاچاقچیان,چوب,آران و بیدگل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

قرار است نسخه دو باغ دیگر تهران با «برج باغ» پیچیده شود! +تصاویرآیا قانون گذار چنین استفاده‌ای از قانون را مد نظر داشته؟ آیا ساخت و ساز برج در مجاورت باغ، ولو آنکه بخش عمده باغ تخریب نشده و درختانش برجای بمانند، به معنای مرگ تدریجی باغ و خشک شدن درختان واقع شده در سایه نیست؟ آیا محدودیت طبقات در ساخت و ساز برج باغ تعریف نشده؟ براستی با پیگیری از چه نهادی می‌توان پاسخ این ابهامات را یافت؟!

برای تقویت ریه‌های تنفسی شهرهای آلوده، به ویژه کلان شهر آلوده تهران چه باید کرد؟ آیا غیر از این است که باید با قدرت برای حفظ باغ های باقیمانده در شهر تلاش کرد و به فکر گسترش فضای سبز شهری بود؟ آیا چنین رویه‌ای در شهرهایمان جریان دارد؟!

به گزارش «تابناک»، چند روز از شروع زمستان نگذشته، در حالی که پدیده وارونگی جوی موجب شده که بار دیگر سایه سنگین هوای آلوده بر سر شهرهایی چون تهران گسترده شده و نفس شهر به شماره بیافتد، در حالی که بار دیگر تصمیمات اضطراری‌ای چون ممنوعیت فروش طرح روزانه ترافیک از سر گرفته شده و معلوم نیست چند روز دیگر باز پای طرح هایی چون زوج و فرد کردن سراسری خودروها به جریان افتاده و زندگی میلیون ها تن را با اختلال مواجه کند، خبر تخریب باغ های تهران و کاشتن برج به جای درخت، چه بسا آخرین خبری باشد که انتظار شنیدنش را داریم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 10 دی 1393برچسب:باغ,برج,تهران,هوای آلوده,درختان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

نبکا کویر کرمانرئیس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان دامغان از آغاز جمع آوری بذر از تاغزارهای جنوب اين شهرستان خبر داد و گفت: این امر همه ساله در راستای اجرای پروژه های بيابان زدايی انجام می شود.

احمد علی بهاور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هر ساله با شروع فصل سرما و به منظور اجراي پروژه هاي بيابان زدايي و در راستاي احيا و اصلاح اراضي بياباني و جلوگيري از فرسايش بادي و ممانعت از هجوم ماسه هاي روان به اراضي كشاورزي و مسكوني، بذرگيري از گونه هاي تاغ، آتريپلكس، اشنيان و قره داغ آغاز شده است.

وي با بیان اینکه ۵۰ ميليون ريال اعتبار به این امر اختصاص یافته است، گفت: در اين پروژه حدود چهار تن بذر از گونه هاي تاغ اعم از زرد تاغ و سياه تاغ، يك و نيم تن بذر آتريپلكس و اشنيان از مناطق جنوبي شهرستان دامغان شامل كبوترخان، ميل و شريف آباد جمع آوري می شود كه پس از بوجاري براي اجراي پروژه هاي بذر كاري، كنترل هرزآب و پروژه توليد نهال و نهال كاري مورد استفاده قرار مي گيرد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 6 دی 1393برچسب:دامغان,بیابان زدایی,تاغ,بذر,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

10153004_627722293978288_2150523113714991020_nتلفن های هوشمند متصل به این سامانه صدای شلیک گلوله ، تبر و اره برقی را در جنگل تشخیص می دهند و سپس جنگل بانان را از برش غیرقانونی درختان یا شکار حیوانات با خبر می کنند.

تلفن های هوشمند امروزه قادر هستند تا دستور های صوتی شما را تشخیص دهند و فرمان های لازم را اجرا نمایند، آنها حتی می توانند با گوش دادن به موسیقی در حال پخش، نام آهنگ و خواننده را نیز اعلام کنند. اما واقعیت این است که موبایل های امروزی توانایی انجام کارهای بسیار مفیدتری را نیز دارا هستند.

به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، شرکت  رین فارست کانکشن Rainforest Connection در حال راه اندازی سیستمی است که به وسیله آن تلفن های هوشمند صدای تبر و اره برقی را در جنگل تشخیص می دهند و سپس جنگل بانان را از برش غیرقانونی درختان با خبر می کنند. این شرکت برای پیاده سازی پروژه خود کمپینی ۱۰۰ هزار دلاری را در سایت KickStarter راه اندازی کرده و تاکنون موفق شده تا ۵۶ هزار دلار را جمع آوری نماید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 20 آذر 1393برچسب:تلفن های هوشمند,جنگل,درختان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 کاشت چمن در تهران ممنوع شده است تا گیاهان و درخت های دیگر جایگزین این گیاه پرضرر و پر مصرف شوند.

خبر آنلاین - طهورا شهبازی«کاشت چمن ممنوع شد. ابلاغ آن نیز به مناطق 22 گانه رسید.» خبری که چندی پیش مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تهران اعلام کرد. اما گویا آنچه فاقد اهمیت و توجه است عمل کردن به ابلاغیه هایی اینچنینی است.  شاهد این مدعا نیز قانونی است که در سال 1387 برای جلوگیری از کاشت چمن ابلاغ شد و تنها واکنش به آن آرام گذاشتن از کنار آن بود.

چمن یکی از اجزای اصلی باغ ها، بوستان ها و میدان ها در تهران و شهرهای دیگر ایران شده است. اما دلایلی چون نیاز به سرمایه و زمان زیاد جهت کاشت، نیاز آبی بالا، نیاز به نگهداری و مراقبت زیاد و تخریب زیرسازی میادین به دلیل آبیاری مکرر چمن ها، مسوولان شهرداری را بر این داشته تا کاشت چمن را حذف یا محدود کنند. اگرچه همین مسوولان در سال های گذشته با وجود مخالفت های بسیار با کاشت چمن سراسر تهران را چمن کاری کردند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 19 آذر 1393برچسب:چمن,درخت,تهران,, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
قطع درختان در شوش و دزفولرئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به ریشه کنی 180 اصله درخت در دارآباد، گفت: چنانچه این اقدام بدون مجوز شهرداری بوده باشد و مستندات کافی تا فردا ارائه نشود محیط زیست آن را پیگیری قضایی می کند.

محمد حسین بازگیر در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در پی وصول اخباری مبنی بر ریشه کن شدن حدود 90 اصله درخت 20 ساله آیلانتوس و 90 اصله درخت بلوط کارشناسان محیط زیست شهر تهران صبح امروز از این منطقه بازدید کردند.

به گفته وی، در پی این بازدید مالک مجموعه برای این اقدام از سوی بازرسان محیط زیست احضار و این موضوع بررسی شد.

رئیس محیط زیست شهر تهران اظهار داشت: مالک این مجموعه اقدام خود را با مجوز شهرداری قانونی دانسته و قرار است مستندات و گزارش هایی مبنی بر داشتن مجوز از سوی شهرداری و همچنین جا به جا کردن درختان به محل دیگری در همان قطعه زمین تا صبح فردا ارائه دهد.

بازگیر تاکید کرد: چنانچه این مستندات ثابت نکند که این اقدام با مجوز شهرداری بوده همچنین مشخص شود که  قطع درختان و نه جا به جایی آنها صورت گرفته محیط زیست این مسئله را از لحاظ قضایی پیگیری خواهد کرد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 18 آذر 1393برچسب:محیط زیست شهر تهران,جابجایی درختان,قطع درختان,شهرداری, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
به ازای هر تهرانی چند متر فضای سبز وجود دارد؟ این سوالی است که مسئولان برایش جوابهای خوبی دارند و البته هر سال از رشد مثبت آمار مرتبط با این موضوع خبر می‌دهند ولی کسی نمی‌داند این آمار و ارقام چگونه محاسبه می‌شود که در عالم واقع، جور دیگری به نظر می‌رسد!


شفاف - به گزارش «تابناک»، از جمله معضلاتی که سالها است گریبان‌گیر کلانشهر تهران شده و حتی یکی از قوی ترین دستاویزهای مسئولان برای پیش کشیدن تئوری انتقال پایتخت را می‌سازد، آلودگی شدید هوا در این شهر است که ریشه در مسائل گوناگونی دارد اما در پیشانی طرح های ضد آن، گسترش فضای سبز دیده می‌شود.

هر چه آلاینده بودن خودروهایی که تردد روزانه این شهر پهناور را شکل می‌دهند، به دلایل مختلف غیرقابل مرتفع کردن به نظر می‌رسد، هر چه دورکردن صنایع آلاینده از شهر به مانند کاهش آلایندگی سوخت های فسیلی و حتی بهبود ناوگان حمل و نقل شهری به کندی انجام می‌شود و هر چه تدابیر نخ نمایی چون تعطیل کردن قلب تپنده کشورمان برای مقابله با آلودگی هوا در مواقع بحرانی، تنها راه حل مسئولان برای مقابله با آلودگی هوا است، هیچ کسی نیست که نداند تنها اقدام قابل اتکا برای حفظ شرایط موجود و نیم نگاهی برای بهبود اوضاع، حفظ فضاهای سبز شهری و باغات باقیمانده از گذشته و تلاش برای توسعه این فضاها در کشور است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 10 آبان 1393برچسب:فضای سبز,تهران,سرانه فضای سبز,شهرداری,آلودگی هوا, توسط مریم قلیزاده |
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: برای آتش سوزی‌هایی که به صورت غیرعمد باشد طبق قانون علاوه بر پرداخت جریمه و براورد خسارت، تا یک سال حبس در نظر گرفته شده است.
 
زیست بوم - اسم سبزعلی در حاشیه در مراسم امضاء تفاهمنامه و مدیریت پایدار منابع طبیعی مناطق هیرکانی و ارسبارانی اظهار کرد: گرم شدن هوا، کاهش بارندگی و گستردگی اراضی مرتعی و جنگلی در برخی از مناطق کشور سبب بروز و تشدید آتش سوزی می شود.

وی با بیان اینکه استان‌های فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد از استان‌های پرحریق هستند، ادامه داد: 80 درصد آتش سوزی ها ناشی از عامل انسانی است که 60 درصد آنها به صورت غیرعمد و از روی سهل انگاری اتفاق می‌افتد.

 وی با اشاره به اینکه با افزایش سفرها و حضور گردشگران و مسافران در طبیعت شاهد افزایش چشمگیر آتش سوزی هستیم که این امر با وجود اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم باز هم اتفاق می افتد، گفت: آتش سوزی جنگل استان گلستان از طریق حاشیه جاده بوده که عامل انسانی باعث بروز آن بود.

به گفته سبزعلی، برای آتش‌سوزی‌هایی که به صورت غیرعمد باشد طبق قانون علاوه بر پرداخت جریمه و براورد خسارت، تا یک سال حبس در نظر گرفته شده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 9 آبان 1393برچسب:حریق,جنگل ها,آتش سوزی,حبس,مراتع, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
وزیر کشور به مدیریت بحران دستور داد تا گزارش ویژه‌ای از حوادث آتش‌سوزی‌های اخیر در جنگل‌ها تهیه کند.
 

به گزارش خبرنگار مهر، دقایقی قبل جلسه ویژه آتش‌سوزی جنگل‌ها در دفتر رحمانی فضلی وزیر کشور با حضور معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، موسوی دبیرکل هلال احمر کشور، استانداران برخی استان ها و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی در این جلسه گفت: باید هر چه سریعتر قراردادهایی برای استفاده از پهپادها و بالگردها در زمان آتش سوزی در جنگل ها منعقد شود. همچنین طبق صحبتی که با آقای نوبخت معاون برنامه‌ریزی رئیس جمهور داشتم، قرار شد تنخواهی به استانداری ها و مدیریت بحران کشور داده شود تا در هنگام حادثه برای تامین خودرو و اعزام تجهیزات و نیروها با مشکلی روبرو نباشند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 10 مهر 1393برچسب:آتش سوزی,جنگل,وزیر کشور,استان فارس,سازمان محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رییس سازمان جنگلها با اشاره به کمبود شدید نیرو برای حفاظت از منابع طبیعی کشور گفت: رایزنی با دولت برای استفاده از ماهواره و ابزار های سنجش از دور در جهت حفاظت از جنگلها آغاز شده است.

 خداکرم جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: سازمان جنگلها با توجه به کمبود شدید نیرو در بخش حفاظت با جدیت رایزنی با دولت را برای افزایش تعداد جنگلبانان در سراسر کشور آغاز کرده است.

 به گفته وی، همچنین از آنجایی که نیروی انسانی به تنهایی کفاف سطح گسترده اراضی ملی و منابع طبیعی کشور را نمی دهد برای تجهیز سازمان به ابزار های سنجش از دور مانند ماهواره ها در هیات دولت اعلام نیاز شده است.

 رییس سازمان جنگلها اظهار داشت: همچنین تجهیز سازمان به ابزار های فنی و الکترونیکی در راستای مقابله با قاچاق چوب، جلوگیری از آتش سوزی و جلوگیری از تصرف اراضی در دست بررسی است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 28 شهريور 1393برچسب:جنگل,سازمان جنگلها,منابع طبیعی,ماهواره,سنجش از دور , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

اکسیژن - دکتر سید علیرضا عظیمی -  قطع درختان جنگل و تجاوز به فضای سبز منابع طبیعی ایران زمین حدیث مکرری است که گویا تا نابودی آخرین درخت و ریشه کنی آخرین بوته باید ادامه یابد! و چه دردناک است در سرزمینی که هوایش آلوده سموم شیمیایی ساخت بی تدبیران و گرد و غبارهای داخلی و خارجی است، سه چهارم سطحش را بیابانهای خشک پوشانیده اند، در ورطه یک دهه خشکسالی دست و پا می زند و هر ساله بروز سیلابها بر زمینهای عریان و بی پوشش گیاهی آن، جان و خانه و اموال و حشم مردمان را به فنا می دهد، اینچنین بی رحمانه به جنگ درختان می روند!

ظاهرا دنیا، چشمان طمعکاران را کور کرده و داستان صمٌّ بکمٌ عمیٌ دوباره تکرار می شود و گروهی تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا دنیای مردمان و آخرت خودشان را به بیابانی خشک و سوزان مبدل سازند! افسوس که کار از کار گذشته است و حتی چشم عبرت بینی هم وجود ندارد تا از اشتباهات و دردهای گذشته پند آموزد.

با تشکر از آقای دکتر رضا ساسانی که پیوند مودتش را با جانداران این سرزمین استوار داشته و اندیشه، قلم و هنرش در پاسداشت وطن و اهل وطن پیوسته در کار است.

عکس : دکتر رضا ساسانی

برای مشاهده ادامه تصاویر روی گزینه ادامه مطلب کلیک کنید.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 25 شهريور 1393برچسب:جنگل,قطع درختان,فضای سبز,منابع طبیعی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مهر - درختان در حاشیه بزرگراه چمران تقاطع پل مديريت در حال خشک شدن هستند.

عکس : حسن قدياني 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 24 شهريور 1393برچسب:درختان,بزرگراه چمران,خشک شدن, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
یک فعال محیط زیست از فعالیت اره‌های موتوری برای قطع درختان و تخریب باغ زیبای پسیان در خیابان ولیعصر خبر داد.
 

صادق کاشانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود:  از حدود دو هفته قبل قطع درختان این باغ زیبا در خیابان ولیعصر آغاز شد.

 وی با بیان اینکخه  این باغ چهارمین باغی است که در محدوده ایستگاه پسیان در خیابان ولیعصر تخریب می شود اظهار داشت:  باغ اول به طور کامل از بین رفت و در آن اسکلت برج آبی رنگی بالا رفت که فعلا به دلیل عدم پرداخت عوارض شهرداری متوقف شده است.

 به گفته این فعال محیط زیست، در حال حاضر درختان باغات شماره دو و سه نیز از بین رفته اند و این باغات برای شروع گودبرداری برای ساخت برج های تجاری آماده می شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 20 شهريور 1393برچسب:باغ پسیان,خیابان ولی عصر,قطع درختان,فعال محیط زیست, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
رئیس سازمان جنگلها و مراتع از رایزنی و پیگیری برای اختصاص باقیمانده اعتبار 250 میلیارد تومانی مورد نیاز برای احیا جنگلهای زاگرس در سال جاری خبر داد.
 

خدا کرم جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر 75 میلیارد تومان از محل اعتبارات سازمان جنگلها و اعتبار ویژه رئیس جمهور برای احیای جنگلهای زاگرس در سال جاری اختصاص داده شده است.

وی با بیان اینکه اما براي اجراي تمامي طرحها سالانه حدود 250 ميليارد تومان اعتبار نياز داريم، اظهار داشت: البته اولويت ما مهار کانونهاي بحران است و ما اميدواريم امسال اعتبار ويژه اي براي بازسازي مناطق آسيب ديده در نظر گرفته شود.

کرم جلالی تصریح کرد: رایزنی و پیگیریها در شورای عالی جنگلها و هیئت دولت برای اختصاص باقیمانده اعتبار مورد نیاز برای احیا جنگلها انجام شده و  چنانچه وضعیت مالی دولت در سال جاری خوب شود تأمین می شود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 18 شهريور 1393برچسب:جنگلهای زاگرس,قارچ زغالی بلوط,سازمان جنگلها,درختان بلوط , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
تقدیم به همه کسانی که می گویند : ما چکار می توانیم بکنیم؟ در یک کشور عقب افتاده و با این همه مشکلات کاری نمی توان کرد ! ما که پول و امکانات نداریم تا برای کشورمان موثر باشیم !
 
در شمال هند در منطقه « آسام» جنگلی 500 هکتاری به نام « مولای» وجود دارد که با دست های یک نوجوان 16 ساله شکل گرفته. نوجوانی که حالا یک مرد 50 ساله است.
 

مجله مهر- عطیه همتی: سی و پنج سال پیش در منطقه « آسام» واقع در شمال هند سیل بزرگی اتفاق افتاد که همه چیز را با خودش برد. بسیاری از درختان و گونه های جانوری این منطقه از بین رفتند. باقی جانوران نیز به علت نابودی درختان و پناهگاهشان در این منطقه در حال انقراض بودند.

«جادوا مولای پاینگ» نوجوان 16 ساله ساکن « آسام» هر روز شاهد مردن و از بین رفتن گونه های جانوری این منطقه بود. مارها در این منطقه به علت نبود پناهگاه در گرمای شدید از بین می رفتند و او بالای سر لاشه آنها می نشست و گریه می کرد.

مولای چندبار از جنگل‌بانی منطقه خواست که برای حفظ محیط زیست درخت کاری کنند. آنها گفتند که در این منطقه هیچ گیاهی رشد نمی کند و مولای 16 ساله را دست انداختند و گفتند: «برو بامبو بکار!»



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 16 شهريور 1393برچسب:مولای,جنگل,درخت کاری,هند,آسام, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
دیوارهای بتنی، قطع و تخریب باغ و مزرعه و سرانجام رویش ویلا واقعیت تلخی است که دشتهای سرسبز و حاصلخیز مازندران را یکی پس از دیگری می بلعند.
 
 به گزارش علیرضا نوری کجوریان خبرنگار مهر، در گوشه و کنار مازندران حتی در ییلاقات کوهستانی و
صعب العبور اما خوش آب و هوای مازندران می توان ردپای بساز و بفروش ها را بدون چشمان مسلح هم مشاهده کرد و افسوس که دستگاه های ذی ربط دیرتر از ویلاسازان و در مراحل پایانی متوجه تغییر غیرمجاز کاربری می شوند و در برخی موارد نیز اقدام به قلع و قمع بنا می کنند.

قلع و قمع ویلاها، نوشدارویی پس از مرگ سهراب

رویه ساخت و ساز ویلا در مزارع و بعد هم تخریب و قلع و قمع، نوشدارویی پس از مرگ سهراب برای کشاورزی مازندران به شمار می رود چرا که آن زمین حاصلخیز دیگر به ندرت به چرخه تولید و زراعت باز می گردد.

به تاکید کارشناسان، دست داشتن افراد صاحب نفوذ، دانه درشت و بعضا سیاسی در تغییر غیرمجاز کاربری اراضی از مهمترین چالشهایی است که مزارع بکر و حاصلخیز استان را تهدید می کند و در دورترین مناطق مازندران می توان رویش قارچ گونه ویلاهایی را به نظاره نشست که مالک امروز آن یا وکیل دیروز خانه ملت است و یا صاحب منصبان پرنفوذ امروز.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 13 شهريور 1393برچسب: مازندران,ویلا,مزارع,تغییر کاربری,جهاد کشاورزی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
آتش‌سوزی در پارک ملی گلستان از ظهر امروز مجددا آغاز و به ارتفاعات رسیده و با توجه به وزش باد شدید مهار آن غیرممکن شده است.
 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت محیط زیست ایران اسماعیل مهاجر مدیرکل محیط زیست گلستان در این باره گفت:  حوالی ساعت 12 ظهر دوشنبه 27 مرداد ماه بر اثر بی‌احتیاطی مسافران آتش‌سوزی از پیچ سلیمان کشته از بعد از تونل آغاز شده است که با توجه به خشکی منطقه و وزش باد سریعا آتش مراتع مشجر اطراف را فرا گرفت و هم‌اکنون به ارتفاعات منطقه و درختان پارک ملی رسیده است.

به گفته وی، در حال حاظر تلاش نیروهای محیط زیست برای اطفای حریق ادامه دارد اما با توجه به وزش باد شدید در منطقه آتش سریعا رو به گسترش است و مهار آن تقریبا با امکانات موجود غیرممکن است و نیازمند بالگرد برای اطفای حریق هستیم.

مهاجر با تاکید بر این که تا اکنون 50 هکتار از اراضی پارک در پی حریق امروز سوخته است، افزود: آتش به درختان پهن برگ بلوط رسیده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 27 مرداد 1393برچسب:پارک ملی گلستان,آتش سوزی,بالگرد,محیط زیست گلستان,حریق, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
آتش سوزی وسیعی از عصر یکشنبه بخش هایی از قلب پارک ملی گلستان را در برگرفته و اکنون حدود 40 هکتار از جنگل های پارک ملی گلستان در حال سوختن است.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، این آتش سوزی بر خلاف دفعات قبل که در حاشیه جاده آسیایی رخ داده بود، این بار در قلب پارک و در محدوده ای به نام دیوار کجی به وقوع پیوسته است. منطقه بروز آتش سوزی در نقاط مرکزی پارک بوده و دسترسی نیروها، خودروها و امکانات اطفای حریق به این بخش از پارک بسیار سخت و با صرف زمان بسیار زیادی همراه است.

محدوده آتش سوزی از ورودی پارک حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارد و جاده دسترسی به غیر از یک جاده خاکی که برای تردد محیط بانان استفاده می شود وجود ندارد و بر خلاف آتش سوزی های قبل منطقه درگیر آتش جنگلی بود و این پوشش گیاهی نیز جابجایی نیرو و عملیات اطفاء حریق را با مشکل مواجه نموده است.

مدیرکل حفاطت محیط زیست استان گلستان که خود در محل حادثه حضور دارد ، در این باره گفت: این آتش سوزی حدود ساعت 18 یکشنبه در ارتفاعات مرکزی این پارک رخ داده است و نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی و پارک ملی گلستان و نیروهای امدادی و جمعی از مردم منطقه برای اطفای حریق به منطقه یاد شده اعزام شده اند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 19 مرداد 1393برچسب:آتش سوزی - پارک ملی گلستان - جنگل گلستان - محیط زیست استان گلستان, توسط مریم قلیزاده |

زیست بوم به نقل از ایسنا : جزیره هندورابی سرزمینی هموار و تقریباً بدون عوارض طبیعی است که با ۲۲٫۸ کیلومتر مربع مساحت در حد فاصل بین دو جزیره کیش و لاوان و در ۲۸کیلومتری جزیره کیش قرار گرفته و فاصله آن تا بندر لنگه۱۳۳ کیلومتر است. درطرح جامع این جزیره از تجربه موفق جزایر سبز دنیا به عنوان الگو بهره گرفته شده و بومی سازی فرایندها ازجمله مراحل تبدیل هندورابی به جزیره پاک است.

 علی اصغر مونسان، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش گفت: براساس طرح جامع قرار است برای تردد درهندورابی فقط از خودروهای برقی و سوخت های غیرکربنی استفاده شود و ورود خودروهای بنزینی و آلاینده به جزیره امکان پذیرنیست. همچنین پیش بینی شده است که دربخش تجهیزات و تاسیسات از امکاناتی با آلاینده های پایین استفاده شود.

 وی درباره برنامه‌های سازمان منطقه آزاد کیش برای توسعه و آبادانی جزیره "هندورابی" و تبدیل این جزیره به قطب گردشگری با رویکرد اکوتوریسم، افزود: یک‌هزار هکتار پوشش گیاهی در سطح جزیره هندورابی و 12 هکتار نخلستان درحاشیه روستای هندورابی ایجاد می شود.

وی ادامه داد: ایجاد پوشش گیاهی یکی از مصوبات جلسه شورای راهبردی جزایر اقماری سازمان منطقه آزاد کیش است که به زودی مشاور متخصص برای اجرای آن انتخاب می شود.

مونسان در رابطه با پوشش گیاهی این جزیره، اظهار کرد: در حال حاضر پوشش گیاهی جزیره هندورابی را درختزارهای نیمه ‌گرمسیری در هفت منطقه و مراتع ضعیف و کم ‌تراکم تشکیل می‌دهد و در نواحی مختلف نیز درختان پراکنده مشاهده می‌شود و در مجموع 582 اصله درخت با تراکم نسبی 25/0 اصله در هکتار شامل درختان لور، کنار، کهور ایرانی و گز در گستره این جزیره وجود دارد. 

 تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ 


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 15 مرداد 1393برچسب:هندورابی - جزیره - منطقه آزاد کیش - خودرو برقی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
مدیر دیده بان میانکاله با بیان اینکه روز گذشته صد هکتار از پناهگاه حیات وحش میانکاله در آتش سوخت گفت: این بزرگترین آتش سوزی در یک دهه اخیر در منطقه است.
 
حر منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: این آتش سوزی حوالی ساعت 15 بعد از ظهر روز گذشته در پناهگاه حیات وحش میانکاله آغاز شده و به دلیل همیشگی کمبود امکانات اطفا حریق در محیط زیست تا تجهیزات از بندر امیر آباد و منابع طبیعی بهشهر به منطقه برسد چهار ساعت طول کشیده و سرانجام ساعت سه نیمه شب گذشته پس از سوختن صد هکتار از منطقه در آتش محیط بانان موفق شدند این آتش سوزی را مهار کنند.
 
به گفته وی، این آتش سوزی که در مساحتی به طول 2500 در عرض 400 متر حادث شده در منطقه ای به نام میانکاله صحرا نزدیک به تالاب رخ داده و بیشتر درختان انار، تمشک و جگن در آتش سوخته اند. البته به دلیل اینکه روز گذشته تعطیل نبوده گردشگری در منطقه حضور نداشته و کسی آسیب جانی ندیده است.
 

 نمایندگان شهر فقط برای ساخت و ساز و بهره برداری از منطقه نقشه می کشند

وی با اشاره به بودجه کم سازمان محیط زیست برای خرید امکانات اطفاء حریق اظهار داشت: باز هم کمبود امکانات موجب از بین رفتن پوشش گیاهی در بخش وسیعی از منطقه شد و فرماندار و نمایندگان این شهر که توانایی خرید چنین تجهیزاتی را دارند متاسفانه کوچک ترین توجهی به این مسئله نداشته و تنها به فکر این هستند که هر روز نقشه جدید برای ساخت و ساز و بهره برداری در منطقه طراحی کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 7 مرداد 1393برچسب:میانکاله - آتش سوزی - پناهگاه حیات وحش - محیط زیست - گردشگران , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

عصر ایران به نقل از مهر - منصوره قلیچیبه دلیل ساخت و ساز و تخریب جنگلهای ابر در شاهرود طرفداران محیط زیست در جنگل ابر تجمع و راهپیمایی کردند.

تجمع طرفداران محیط زیست در جنگل ابر شاهرود (عکس)



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 30 تير 1393برچسب:راهپیمایی - جنگل ابر - محیط زیست - شاهرود - تخریب جنگل, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
آماری را سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) اعلام کرده است که سالیانه 6500 هکتار از جنگل های ایران مورد آتش سوزی قرار می گیرد.
 
استاد اسماعیل کهرم، فعال و مشاور سازمان محیط زیست در خصوص روند رو به رشد آتش سوزی جنگل ها در ایران به خبرنگار حوزه محیط زیست سرویس اجتماعی خبرگزاری برنا گفت: آماری را سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) اعلام کرده است که سالیانه 6500 هکتار از جنگل های ایران مورد آتش سوزی قرار می گیرد.

 وی در ادامه افزود: آماری که فائو منتشر می کند، مبتنی بر آمارهای ناسا است و آنها اعلام کرده اند که از فضا به وضعیت لحظه به لحظه زمین نگاه کرده و آمارهای آن را رصد می کنند. در نشستی که چندی پیش در آلمان برگزار شده بود اعلام کردند که سالیانه یک درصد از جنگل های ایران بر اثر آتش سوزی از بین می رود.

 آتش سوزی ها عمدی است

 کهرم تاکید کرد: سال گذشته بیش از 700 مورد آتش سوزی در جنگل های مریوان اتفاق افتاده است یا در همین دو هفته گذشته در جنگل های گلستان بارها شاهد آتش سوزی بودیم که مهار می شد اما باز دوباره آتش سوزی اتفاق می افتاد. این آتش سوزی ها عمدی است و دو حالت نیز بیشتر ندارد. یا توسط شکارچیان انجام می شود ، یا توسط کسانی که با وزارت جهاد کشاورزی یا ... مشکل دارند.

 نیمی از آتش سوزی ها به خاطر شکارچیان

 کهرم افزود: شکارچیان به خاطر اینکه حواس محیط بانان را پرت کنند دست به این اقدام می زنند. یعنی بخشی از یک جنگل را به عمد مورد آتش سوزی قرار می دهند تا با سرگرم کردن محیط بانان بتوانند در بخش دیگری از جنگل اقدام به شکار کنند. در بخش دیگری از آتش سوزی های عمدی، مشکلات و اختلافات عده ای بر سر زمین ها باعث آتش سوزی می شوند. این اختلافات یا شخصی و درون خانوادگی است یا سر مالکیت زمین ها دچار اختلاف هستند و از این رو دست به آتش سوزی در زمین ها می زنند. این دو مورد به خودی خود نیمی از آتش سوزی های عمدی در کشور را شامل می شوند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 24 تير 1393برچسب:جنگل - آتش سوزی - شکارچیان - فائو - ایران, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
مدیر دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران با بیان اینکه شب گذشته همزمان با آتش سوزی گسترده در پارک گلستان متخلفان شکار و صید تعداد زیادی از حیات وحش این پارک ملی را شکار کرده اند گفت: احتمال اینکه آتش سوزی عمدی توسط این افراد برای سرگرم کردن محیط بانان رخ داده باشد زیاد است.
 
کیوان هوشمند در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ساعت 1.5 نیمه شب گذشته هنگامی که تمام محیط بانان پارک به منطقه آتش سوزی اعزام شده و سرگرم خاموش کردن آتش بودند شکارچیان متخلف وارد پارک شده و تعداد زیادی از حیات وحش را شکار کردند.

به گفته وی، این شکار چیان که از اهالی روستا های اطراف پارک ملی گلستان هستند از متخلفان سابقه دار بوده که بالغ بر 10 پرونده شکار غیر مجاز در پارک گلستان دارند.

مدیر دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران اظهار داشت: شب گذشته در منزل یکی از این شکارچیان لاشه دو مرال، یک شوکا ، یک میش و یک بره میش کشف شد.

هوشمند تصریح کرد: با توجه به سابقه دار بودن متخلفان و حضور همزمان آنها با آتش سوزی در منطقه برای شکار غیر مجاز در غیاب محیط بانان احتمال دارد این افراد که از ساکنان روستا های اطراف پارک ملی گلستان هستند عمدا اقدام به آتش سوزی می کنند تا با سو استفاده از فرصت اعزام محیط بانان برای اطفا حریق حیات وحش این منطقه را قتل عام کنند.

وی افزود: در آتش سوزی اخیر که در حال حاضر به طور کامل به جز چند لکه کوچک اطفا شده مساحتی بالغ بر 400 هکتار از پارک ملی گلستان کاملا خاکستر شد که در مقایسه با آتش سوزی های هفته گذشته پارک ملی گلستان که  حدود 1 هکتار و 10 هکتار  براورد شد بسیار گسترده تر بود.

تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۴/۱۸

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 19 تير 1393برچسب:پارک ملی گلستان - آتش سوزی عمدی - شکار غیر مجاز - محیط بانان - متخلفان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
هشدار خبرگزاری مهر درباره خشک شدن درختان سعدآباد منجر به تامین اعتبار برای حل مشکلات درختان این مجموعه تاریخی و فرهنگی شد و پس از سالها قناتهای این کاخ موزه لایروبی، احیا و باز زنده سازی شدند. استخرها درحال مرمت هستند و درختان بیمار را از مجموعه خارج کردند. کوددهی به درختان نیز با روش های محلول پاشی، تزریق ریشه ای و تزریق دارویی انجام شد.
 

به گزارش خبرنگار مهر، ده روز مانده به فرارسیدن بهار سال 93 خبرگزاری مهر گزارشی را درباره وضعیت درختان کاخ سعدآباد منتشر کرد با این تیتر" درختان کاخ سعدآباد خشک می شوند" .

در این گزارش آمده بود که این کاخ موزه با مشکل آبیاری درختان به علت خشک شدن قنات ها، عدم لایروبی آنها، سرازیر شدن ضایعات و زباله رستورانهای بالادست به رودخانه دربند و کم آبی در فصل تابستان مواجه است و اگر این معضل ادامه پیدا کند تابستان امسال درختان سعدآباد خشک می شوند. همین گزارش باعث شد تا مدیر کاخ موزه سعدآباد دستور دهد یکی از گیاه شناسان و مسئولان بخش فضای سبز در اداره پشتیبانی سازمان میراث فرهنگی مسئولیت رسیدگی به درختان کاخ را بر عهده بگیرد. علیرضا مختاریان کارشناس نجات بخشی و احیا محوطه های سبز میراث فرهنگی برای انجام این ماموریت راهی کاخ سعدآباد شد تا به همراه 50 باغبان دیگر مشکلات پیش روی این درختان را بررسی کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 15 تير 1393برچسب:درختان - کاخ سعد آباد - آب - تهران, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
مدیر کل محیط زیست استان فارس با بیان اینکه طی سه ماه گذشته به شکل بی سابقه ای 45 مورد آتش سوزی در جنگلها و مراتع تحت مدیریت محیط زیست استان فارس رخ داده گفت: متاسفانه مدریت بحران هیچگونه همکاری با محیط زیست برای اطفاء حریق نداشت.
 

محمد حسین ابراهیمی کارنامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در سال جاری از فروردین ماه شاهد وقوع حریق در سطح استان هستیم و تاکنون 45 مورد آتش سوزی در 11 منطقه تحت مدیریت محیط زیست و 18 منطقه شکار ممنوع رخ داده است.

وی با بیان اینکه کل مساحت جنگل ها و مراتع تحت مدیریت محیط زیست در استان فارس معادل 2.2 میلیون هکتار است اظهار داشت: مساحت حریق های رخ داده در این مناطق طی سه ماه گذشته معادل هزار و 300 هکتار بوده است.

خسارت 100 میلیارد تومانی به پوشش گیاهی فارس

مدیر کل محیط زیست استان فارس با بیان اینکه خسارتی که تخریب ناشی از این آتش سوزی ها در پوشش گیاهی مناطق تحت مدیریت محیط زیست فارس به بار آورده حدود 100 میلیارد تومان بوده که البته این میزان خسارت ناشی از ارزش فراورده های اصلی و فرعی جنگل ها و مراتع بوده و سایر کارکردهای این منابع که در حفظ آب و خاک تنوع زیستی، تولید اکسیژن و جذب دی اکسید کربن موثر است، در این خسارت ها لحاظ نشده است.

رشد نگران کننده آتش سوزی ها نسبت به سال گذشته

وی با اشاره به اینکه هنوز وارد فصل خشک نشده ایم اظهار داشت: سال گذشته کل آتش سوزی هایی که در مناطق تحت مدیریت محیط زیست در استان فارس رخ داد 32 مورد بود ولی امسال با رشد فزاینده ای تنها در سه ماهه نخست سال 45 مورد آتش سوزی رخ داده که بسیار نگران کننده است.

ابراهیمی تصریح کرد: براساس بررسیها، تمام این آتش سوزی ها منشا انسانی داشته که البته بخش اعظم آن در اثر سهل انگاری و ناشی از آتش هایی بوده که گردشگران برای تامین گرمای مورد نیاز برای تفریح و تفرج درست کرده اند. وی افزود: البته تعدادی از این آتش سوزی ها نیز عمدی بوده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 7 تير 1393برچسب:فارس - آتش سوزی - جنگلها - محیط زیست - مراتع - درختان, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
 معاون دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر اینکه دستگاه‌های دولتی نباید زمینه فعالیت سودجویان را فراهم کنند گفت: این دفتر، بیش از ۱۷۰ هزار پرونده در دست رسیدگی دارد.
 
عباس فدایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اهتمام سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور مبنی بر کاهش پرونده‌های قضائی حوزه منابع طبیعی کشور گفت: سالانه سه تا پنج هزار پرونده قضائی در بخش منابع‌طبیعی کشور کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیش از ۱۷۰ هزار پرونده در دست رسیدگی دارد.

مختومه شدن بیش از ۲۵ هزار پرونده سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری

معاون دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به مختومه شدن بیش از ۲۵ هزار پرونده این حوزه در هر سال افزود: سالانه حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار پرونده نیز به میزان پرونده‌های قضائی موجود در حوزه منابع طبیعی اضافه می‌شود.

وی همچنین ضمن اشاره به موضوع عمده پرونده‌های قضائی جاری در این بخش خاطرنشان کرد: بیشتر پرونده‌های قضائی جاری منابع طبیعی در زمینه تصرفات غیر قانونی اشخاص است و بهره‌برداری‌های از جنگل‌ها و اراضی ملی ناشی از قراردادهایی است که به دلیل برخی زیاده‌خواهی ها مطرح می‌شود.

فدائی با بیان اینکه ما به منابع طبیعی باید به دیدگاه یک نظم عمومی نگاه کنیم تصریح کرد: هر وقت با این دید به آن نگاه کردیم، منافع آن برای عموم، بسیار بیشتر از منافع برخی اشخاص است که از آن استفاده غیر قانونی می‌کنند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 5 تير 1393برچسب:جنگل - مراتع - پرونده - آبخیزداری - محیط زیست - , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

کاهش آلودگی هوای تهران از حفظ فضای سبز تا ارائه یارانه حمل و نقل همگانی، راه اندازی اتوبوس برقی و احداث پیاده رو

اکسیژن - در این هفته مواردی از مشکلات پایتخت در شورای شهر تهران مطرح شد که در خبری از خبرگزاری مهر منعکس گردیده اند. در اینجا بخشی از خبر پیشگفت که با وضعیت هوای تهران ارتباط دارند، تقدیم خوانندگان اکسیژن می گردد.

به گزارش خبرنگار مهر ، در این هفته رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران برای چندمین بار در خصوص درختان خشکیده کاخ  موزه سعد آباد تذکر داد و گفت :محوطه فضای سبز برخی از کاخ موزه های سطح شهر تهران مانند نیاوران و سعد آباد و سایر مکانهای دولتی به خوبی نگهداری نمی شود .

این عضو شورای شهر تهران  اضافه کرد: شاید محوطه های فضای سبز کاخ ها مانند پارک ها کارکرد اجتماعی ندارند اما در هوای پایتخت موثر هستند و مدیریت شهری این آمادگی را دارد که در نگهداری این فضاها به کمک میراث فرهنگی بیاید .

وی با اشاره به این که تعداد زیادی از درختان باغ موزه سعدآباد به دلیل عدم نگهداری صحیح خشکیده است گفت: قطع درخت در این کاخ انجام نشده است مگر درختانی که خشکیده شده و امکان احیای آنها نیز وجود نداشت .

این هفته معاون توسعه منابع و پشتيباتي سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور از پرداخت 100 درصد يارانه بليت حمل و نقل همگاني،شامل اتوبوس و مترو ،سه ماهه اول سال 93 طي روزهاي آينده خبر داد و گفت : اين مبلغ بر اساس توافقات صورت گرفته با خزانه بزودي به حساب سازمان هاي اتوبوسراني و حمل و نقل همگاني شهري و مترو پرداخت مي شود.

زمان آغاز به کار اتوبوس های برقی در پایتخت این هفته اعلام شد. ابوالفضل قناعتی،عضو شورای اسلامی شهر تهران در مورد آخرین وضعیت راه‌اندازی اتوبوسهای برقی در پایتخت گفت: اتوبوسهای برقی از سال 94 وارد ناوگان حمل و نقل عمومی می شوند و کم هزینه تر از سایر اتوبوسها هستند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 29 خرداد 1393برچسب:شورای شهر - تهران - روحانی - فضای سبز - اتوبوس برقی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
برنامه ملی روز جهانی مقابله با بیابانزایی در مرکز دکتر جوانشیر کرج در حالی در برگزار شد که مدیریت یکسونگرانه و ناصحیح منابع، تغییرات اقلیمی به عنوان بزرگترین چالش بشر، اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن در 18 استان بیابانی کشور و سهم 95 درصدی منشاء خارجی ریزگردها در کشور از مهمترین موارد مطرح شده در این مراسم بود.
 

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم روز جهانی مقابله با بیابانزایی با حضور خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، ضیاع الدین شعاعی رئیس دفتر ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، بالاسوبر امانیام مورالی معاون برنامه عمران سازمان ملل متحد، حمید طهایی استاندار البرز و فعالان حوزه منابع طبیعی کشور عصر سه شنبه در مرکز آموزشی و علمی - کاربردی منابع طبیعی دکتر جوانشیر در کرج برگزار شد.

پرویز گرشاسبی معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه موضوع تغییر اقلیم در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین چالشهای فرا روی جامعه جهانی است، اظهار داشت: با توجه به اینکه این پدیده با تخریب سرزمین و بیابانزایی در ارتباط است، بنابراین برنامه های مقابله با تغییر اقلیم باید با برنامه های مقابله با بیابانزایی هماهنگ باشند.

وی مدیریت جامع نگر را مهمترین عامل در مواجه با تغییر اقلیم دانست و گفت: تغییرات اقلیمی را با مدیریت و نگاهی جامع نگر می توانیم به سمت و سویی سوق دهیم که کمترین خسارت و آسیب به منابع طبیعی را شاهد باشیم و نمونه هایی مانند دریاجه ارومیه و بین النهرین هشداری برای ما هستند که اکوسیستم های در حال تخریب چه آثار مخربی به همراه دارند.

وی افزود: مدیریت جامع نگر از دو لحاظ یکی زمان و دیگر مکان قابل بررسی است به این معنا که در مدیریت زمان علاوه بر بهره مندی نسل کنونی شرایط را برای استفاده نسل های آینده از منابع طبیعی و برخورداری از اقلیمی سالم فراهم کرده و در مدیریت مکان نیز احیاء و مدیریت منابع طبیعی را به مکانی خاص محدود نمی کنیم بلکه متعلق به تمام مکانها است.

گرشاسبی یادآور شد: در توسعه مباحث صنعتی و کشاورزی، اقدامات منابع طبیعی در حوزه های بالادست و پایین دست باید به ظرافت مورد توجه قرار گیرد و با اعمال این نوع مدیریت است که کمتر دچار بحران های زیست محیطی می شویم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 28 خرداد 1393برچسب:ترسیب کربن - سازمان ملل - بیابانزایی - تغییر اقلیم - گرد و غبار, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

کارخانه روغن نباتی شیراز آلودگی قطعی دارد و دمل چرکینی شده که باید از شهر برود و اگر زمین اوقافی است تاوان آن را نباید کودکان، جانبازان شیمیایی و کهنسالان شیراز بدهند.

عصر ایران نوشت : مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس گفت: در حال حاضر 10 تالاب طبیعی استان فارس به طور کامل خشک شده است. 

به گزارش فارس، حسینعلی ابراهیمی کارنامی بعد از ظهر امروز در چهل و نهمین جلسه شورای اسلامی این شهر اظهار داشت: اگر مواد سرطان‌زا مانند سموم شیمیایی که در مزارع کشاورزی استفاده می‌شود را کنترل کنیم به احداث روزشمار بیمارستان‌ها نیاز نخواهد بود. 
 
وی افزود: در حالی که خودسوزی دشت‌ها و فرونشست خاک و خشکسالی شدید در فارس آغاز شده به درستی باید گفت قهر طبیعت آغاز شده است. 
 
ابراهیمی ادامه داد: باید برای شیراز تصمیم بگیریم که یکی از هشت کلان شهر آلوده از نظر هوا است. 
 
وی اضافه کرد: مهم‌ترین مولفه در حوزه تاثیر‌گذاری محیط زیست مشارکت مردمی است چنان که در بحث پسماندها شهرداری امکان ندارد بدون همراهی مردم به اهداف زیست محیطی شهری دست یابد. 
 
مرثیه‌ای برای منابع آبی 
 
مدیر کل حفاظت از محیط زیست فارس در ادامه اظهار داشت: ۱۰ میلیارد متر مکعب آب در کشور مصرف می‌شود که ۹.۵ میلیارد متر مکعب آن برای کشاورزی صرف می‌شود و ۷.۵ میلیارد متر مکعب آن از منابع زیرزمینی استحصال می‌شود. 
 
ابراهیمی خاطرنشان کرد: مطالعات ما دو میلیارد متر مکعب کسری مخازن را نشان می‌دهد و هر چند همکاران ما در آبفا ارقام دیگری ذکر کنند در اصل مساله تفاوت ندارد و باید در حفظ این میراث مشترک بین‌نسلی کوشید. 
 
۱۰ تالاب طبیعی فارس خشک شده است 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 19 خرداد 1393برچسب:استان فارس - شیراز - آلودگی هوا - تالاب - , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

الف - احداث برجهای دو قلوی شیراز در یکی از باغ های این شهر زیبا، در منطقه ای شلوغ و پرترافیک، مدتی است که در رسانه ها و محافل مورد بحث قرار گرفته است. در این زمینه مدتی قبل نیز با درخواست برخی از هموطنان شیرازی، الف در مطلبی با عنوان «باغ‌های شهر، قربانی برج‌های دوقلو می شوند!» به این موضوع و حواشی  آن  پرداخت. در ادامه این تقاضاها و بنا بر پیگیری برخی از هموطنان شیرازی و ارسال مصوبه شورای شهر برای سایت الف، احمد توکلی بر حسب وظیفه ای که هر نماینده در برابر همه ملت بر عهده دارد، اقدام به ارسال نامه و پیگیری این موضوع از طریق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نموده که متن این نامه بدین شرح می باشد:

بسمه تعالی

برادر ارجمند جناب آقای دکتر جلالی
رئیس محترم مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
لطفا دستور فرمایید مصوبه شورای شهر شیراز به شماره 214 که متن آن پیوست است، با قوانین سنجیده شود و تعیین تکلیف گردد. ضمنا با توجه به موقعیت زمین در نزدیکی بیمارستان نمازی و چمران در انتهای بلوار کریمخان زند از حیث شهرسازی صحت این تصمیم ارزیابی گردد. دانشگاهیان دانشگاه شیراز(مهندسی معماری) اعتراضات گسترده ای را علیه این تصمیم دارند که ضروری به نظر می رسد مرکز نظر آنان را نیز بشنود.

با تشکر     
احمد توکلی


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 17 خرداد 1393برچسب:باغ فرزانه - شیراز - شورای شهر - برجهای دوقلو - توکلی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

الف - فتح الله آملی (جوادی) - كاري از دستش برنمي‌آيد. نه سرمايه دارد و نه فرياد بلد است. پشت و پناهي هم ندارد. پول هم ندارد. در مقابل هر حمله و هجومي نيز دفاعي بلد نيست. نمي‌تواند از خود دفاع كند. لذا در همه جاي دنيا سعي مي‌كنند كه چهارچشمي از او مراقبت كنند. آنها كه دورنگر هستند و فريادهاي در گلو مانده محيط‌زيست را مي‌شنوند و عقل و هوش درست هم دارند ، همه همت خويش را به كار مي‌گيرند تا به كمك او بيايند. اگر او گلويي براي فرياد و اعتراض ندارد آنها فريادهايشان را به كمك او مي‌آورند چون مي‌دانند هر مرگي كه در اين حوزه اتفاق بيفتد گرچه خاموش است اما مرگ آنها را نيز رقم مي‌زند.

در برخي كشورها قدرت نهادها و سازمانهاي طرفدار محيط‌زيست از قدرت هر پليس و دستگاه حاكمه‌اي هم بيشتر است. اما در ايران، محيط‌زيست متأسفانه نه در دستگاه عريض و طويل دولت حاميان چندان بانفوذي داشته و نه سازمانها و نهادهاي مردمي و غيردولتي و تشكلهاي مردم‌نهاد قدرتمندي برايش پا گرفته‌اند كه بتوانند از آن آنچنان كه بايد حفاظت كنند. به همين خاطر همواره محيط‌زيست يا با تبر صاحبان ثروت روبرو بوده و يا با شمشير صاحبان قدرت... اما محيط‌زيست در هر زمان و هر دوره با مرگ خاموش خود و به قيمت جان خويش درسهاي عبرت‌آموز به ما داده و بر غم و اندوه بي‌تكليفي و بي‌تدبيري و بي‌تفاوتي ما افزوده است.

اين روزها وقتي مي‌شنويم كه از درياچه اروميه تنها كالبد نيمه‌جاني باقي مانده كه دارد نفسهاي آخرش را مي‌كشد فرياد و آه و ناله و فغان از هر سو بلند مي‌كنيم و مرثيه‌سرايي را آغاز مي‌كنيم، اما بيماري را كه به مرحله مرگ افتاده با چه ميزان هزينه و چه مقدار صرف وقت و با چند عمل جراحي مي‌توان به زندگي برگرداند؟ بيماري كه قبل از وخيم شدن بيماري‌اش با اندكي مراقبت و توجه مي‌توانست به اين حال و روز نيفتد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 17 خرداد 1393برچسب:محیط زیست - دریاچه ارومیه - جنگل - سرمایه , توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

هر سال ۵ ژوئن برابر با ۱۵ خرداد در سراسر جهان با عنوان روز جهانی محیط زیست گرامی داشته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، تاریخچه  روز جهانی محیط زیست به سال ۱۹۷۲ بر می‌گردد. در آن سال برای اولین بار، سازمان ملل متحد کنفرانسی را با موضوع انسان و محیط زیست در شهر استکهلم سوئد برگزار کرد. همزمان با برپایی این کنفرانس، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را تصویب کرد که منجر به تشکیل UNEP (برنامه محیط زیست سازمان ملل) شد.

هر ساله در ۵ ژوئن در سراسر جهان UNEP مراسم ویژه‌ای را به مناسبت این روز برگزار می‌نماید. مراسم این روز می‌تواند به اشکال مختلف باشد مثل راهپیمایی‌های خیابانی، همایش‌های دوچرخه سواری، نمایش، مسابقات نقاشی و مقاله نویسی در مدارس، درختکاری،‌ فعالیت‌های مربوط به بازیافت، پاکسازی و غیره.

هدف از نامگذاری این روز، افزایش آگاهی مردم برای حفظ محیط زیست و ترغیب مسوولان به اتخاذ تدابیری برای مقابله با تخریب محیط زیست و گونه‌های زیستی‌جانوری است. هر سال نیز یکی از مسایلی که به شدت محیط زیست را تهدید می کند به عنوان شعار این روز انتخاب می شود.

شعار روز جهانی محیط زیست در سال ۲۰۱۴ به نشانه مقابله با گرمایش زمین اینگونه انتخاب شده است:

صدایتان را بالا ببرید نه سطح دریاها را  Raise Your Voice not the sea level

سازمان ملل متحد در آخرین گزارش خود درباره تغییرات آب و هوایی، تأکید کرده است که گرمایش زمین سلامت٬ چشم ‌انداز اقتصادی، منابع آب و غذای میلیاردها نفر از مردم کره زمین را در معرض خطر قرار داده است و مجمع بین ‌المللی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تأثیرات گرمایش زمین در تمام نقاط جهان قابل لمس است و این پدیده، امکان مواجهه با کمبود مواد غذایی٬ بلایای طبیعی و خطر بروز جنگ را به همراه خواهد داشت.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 16 خرداد 1393برچسب:روز جهانی - محیط زیست - سازمان ملل - گرمایش زمین - آب و هوا, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 من از همه رسانه‌ها تشکر می‌کنم چرا که اگر یک جایی مشکل زیست محیطی است فریاد می‌زنند، چرا که این مسئله، مسئله زندگی مردم و حیات مردم است.

به گزارش بولتن نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در جمع کارکنان حفاظت محیط‌زیست و در محل این سازمان گفت: محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. یک روزگاری بود که بشر در آغاز صنعتی‌شدن، آثار و عواقب مشکلات و پیامدهای صنعتی‌شدن و مداخلات بشر در طبیعت را به خوبی لمس نمی‌کرد، حتی افتخار می‌کرد که در طبیعت مداخله می‌کند، حتی مدعی بود که این مداخلاتش زیبایی‌افرین است و زندگی را سهل و آسان می‌کند.

وی ادامه داد: بسیاری از پیشرفت‌های علمی شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است، اما همچنان ما می‌بایست اقدامات جبرانی هم انجام می‌دادیم.

رئيس‌جمهور افزود: در گذشته براي اينکه آب خوردن منزل تامين شود حداقل بايد فرد کوزه و سطل را برمي‌داشت و يکي دو کيلومتر مي‌رفت لب چشمه يا نهر يا در برخي شهرها که وضعشان بهتر بود مي‌رفت آب‌انبار، آب انبارهايي که 50 - 40 پله‌اي بود و آن ظرف را پر از آب مي‌کرد و به خانه مي‌آورد.

روحانی اضافه کرد: خداوند بدن را نیافریده برای پشت میز. این بدن آفریده شده برای حرکت و تحرک و راه رفتن، برای اینکه در حد خودش باری را جابه جا کند یا اگر از این روستا می‌خواست به روستای بغلی برود پیاده می‌رفت یا با چهارپا می‌رفت که خود سوار شدن چارپا هم تحرک و ورزش بود.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: تعارضی بین دنیای مدرن و طبیعت وجود دارد که مثل سنت و مدرنیته است. مدرنیته وقتی می‌آید با سنت مبارزه می‌کند.

روحانی اظهارداشت: فکر می‌کنم اسم سازمان محیط زیست از سال 1350 درست شد. قانون اساسی هم خیلی روشن برای ما راه را بیان کرده که ما نباید محیط زیست را تحریب و  آلوده کنیم که این دو معظلی است که می‌تواند محیط زیست را تهدید کند.

رئیس‌جمهور افزود: معضل آب معضل بزرگی است. سفره‌های آب همه پایین آمده و این خود یک معضل محیط زیست است که آب‌ها را شور می‌کند.

روحانی ادامه داد: من در دولت یازدهم هم خوشحالم و هم افتخار می‌کنم که در اولین جلسه دولت همان طور که قول داده بودم، مصوبه‌ای را راجع به دریاچه ارومیه گذراندیم، خوشحالم که دولت کارش را با مسئله محیط زیست شروع کرد، البته این معنایش این نیست که در مسئله محیط زیست دولت قادر است معضلات را حل کند.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 16 خرداد 1393برچسب:روحانی - محیط زیست - دین - مردم نهاد - دولت, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رئیس جمهور در آستانه روز جهانی محیط زیست 4 جایزه ملی محیط زیست را به سازمان میوه و تره بار، سازمان پارک ها، انجمن مردم نهاد سبز چیپا و پایگاه خبری تحلیلی زیست بوم اهدا کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با کارکنان سازمان محیط زیست دیدار و جایزه ملی محیط زیست را به 4 نفر از کسانی که در زمینه زیست محیطی خدمات شایانی انجام داده اند، اهدا کرد.

اولین جایزه ملی محیط زیست توسط  توسط رئیس جمهور، محمد رضا تابش نماینده مجلس شورای اسلامی و معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست به اشخاص زیر اهدا شد.

 جایزه اول محیط زیست در بخش متخصصین و مدیران به حسین صفائیان در سازمان میوه و تره بار جهت سالم سازی میوه و ظروف یک بار مصرف، در بخش موسسات عمومی و سازمان های مردمی به بختیاری از سازمان پارک ها به جهت افزایش سرانه فضای سبز شهری، در بخش مردم نهاد به کاوه کردستانی از انجمن سبز چیپا به جهت راه اندازی جنبش تفنگ کشان و در بخش سایر اشخاص به احسان محمدی از پایگاه خبری زیست بوم به جهت پوشش اخباری 24 ساعته محیط زیست اهدا شد. 

به گزارش زیست بوم مراسم راس ساعت 8:30 دقیقه با حضور مقامات کشوری، بسیاری از مدیران کل استانی سازمان محیط زیست که برای حضور در این مراسم خود را از استان های مختلف به تهران رسانده بودند و جمعی از محیط بانان و فعالان رسانه ای عرصه محیط زیست، در سالن همایش های پردیسان آغاز شد.

در هنگام ورود دکتر روحانی به سازمان حفاظت محیط زیست دو کودک با لباس های کُردی با اهدا دسته گل از او استقبال کردند. در خلال سخنرانی رئیس جمهور چندین بار حضار با کف زدن ممتد او را تشویق کردند و وقتی دکتر روحانی قصد خاتمه دادن به سخنرانی خود را داشت یکی از حضار از او خواست جنگل های زاگرس را فراموش نکند. روحانی در پاسخ به این فرد به سفر و بازدید خود از جنگل های بلوط استان ایلام اشاره کرد و از عزم دولت برای مقابله با خشک شدن جنگل های زاگرس سخن گفت.

علاوه بر برگزیدگان پیشگفت، شهردار قزوین به خاطر خدمات برجسته شایسته تقدیر شناخته شد، کاظم نجاریون موسس گروه فعال رفتگران طبیعت از دیگر برگزیده های این مراسم بود و مهدی نظری که از او به عنوان «مرد درختی» یاد می شود در این مراسم لوح تقدیر و جایزه گرفت.

در این مراسم نماینده کارکنان سازمان محیط زیست برخی از مشکلات معیشتی و شغلی را مطرح کرد و گروهی از نوجوانان ناشنوا به اجرای نمادین چند قطعه موسیقی حماسی پرداختند. در پایان نوجه شما را به گزارش تصویری این برنامه جلب می کنیم.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 13 خرداد 1393برچسب:رئیس جمهور - محیط زیست - جایزه ملی - دکتر روحانی, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

‌قانون حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درخت

‌مصوب 1352.5.11

 

ماده 1 - به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان قطع هر نوع درخت در محدوده قانونی و حریم شهرها بدون‌اجازه شهرداری و در روستاها در هر
منطقه که دولت تصویب و آگهی نماید پس از آن بدون اجازه وزارت کشاورزی و منابع طبیعی ممنوع است. ‌ضوابط مربوط به چگونگی اجرای این ماده در روستاها از طرف وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و وزارت تعاون و امور روستاها تهیه و به تصویب‌هیأت دولت خواهد رسید.
‌تبصره - درخت از نظر این قانون هر درختی است که محیط بن آن از پنجاه سانتیمتر بیشتر باشد.

‌ماده 2 - شهرداریها در محدوده قانونی و حریم شهر مکلفند ظرف مدت یک سال شناسنامه شامل تعداد و نوع درختان محلهای مشمول این قانون را‌تنظیم کنند و این شناسنامه که هر پنج سال یک مرتبه قابل تجدید می‌باشد ملاک و سند اجرای این قانون خواهد بود. نحوه تنظیم شناسنامه محلهای مشمول این قانون به شرح زیر خواهد بود:
‌الف - شهرداریها موظفند برگ شناسنامه را در دو نسخه جهت تکمیل به ساکنین محلهای مشمول این قانون تسلیم دارند و مراتب را به طریق‌مقتضی به اطلاع ساکنین محل توزیع شناسنامه برسانند.
ب - مأمورین شهرداری موظفند ظرف سه ماه پس از توزیع برگ شناسنامه به محلهای مربوط مراجعه و شناسنامه‌های تکمیل شده را در صورت‌لزوم رسیدگی و سپس گواهی نموده و یک نسخه از آن را به ساکن محل تسلیم دارند.
ج - در صورتی که برگ شناسنامه به وسیله ساکن محل تکمیل نشده بود مأمورین شهرداری با رعایت ماده 3 این قانون در تنظیم و تکمیل شناسنامه‌ اقدام و یک نسخه آن را به ساکن محل تسلیم می‌نمایند. ‌شهرداری موظف است پس از وصول برگ شناسنامه‌های مربوط به هر منطقه مراتب را برای اطلاع ساکنین محل آگهی نماید. در صورتی که پس از یک ماه ساکنین یا مالکین اعتراض ننمایند شناسنامه ابلاغ شده تلقی می‌گردد. ‌به اعتراضات واصل طبق مقررات آیین‌نامه مذکور در ماده 12 رسیدگی می‌شود.

‌ماده 3 - مأموران وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و شهرداریها بر حسب مورد می‌توانند برای تنظیم و یا تطبیق برگ شناسایی درختان با در دست‌داشتن معرفینامه کتبی و
نمایندگی دادستان وارد محلهای مشمول این قانون بشوند.

‌ماده 4 - قطع درخت در محلهای مشمول این قانون از تاریخ ابلاغ شناسنامه ممنوع است مگر با تحصیل اجازه که طبق مقررات آیین‌نامه مذکور در‌ماده 12 داده خواهد شد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 9 خرداد 1393برچسب:قانون - فضای سبز - قطع درخت - مجلس, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |
روز گذشته زنجیره انسانی دورتا دور باغ فرزانه شیراز در اعتراض به مصوبه شورای شهر در واپسین روزهای سال گذشته برای ساخت دو برج 25 طبقه در این باغ تشکیل شد و گروههای مختلف شهروندان خواستار لغو این مصوبه و جلوگیری از تخریب تنها ریه تنفسی مرکز شهر شیراز شدند.
 
به گزارش خبرنگار مهر، در روزهاي پایانی سال 1392، شهرداری شیراز تغيير کاربري و تفکيک باغِ فرزانه در خيابان زند شیراز  را در قالب طرحی دوفوریتی به شوراي اسلامي شهر شيراز پیشنهاد داد و در تاریخ 24 اسفند همین سال یعنی در شلوغی روزهای پایانی سال، مصوبه آن برای تفکیک باغ بزرگ و تاریخی فرزانه (تنها یادآور چهارباغ صفوی) گرفته شد تا به جای فضای سبز شهری و در دسترس همگان، این باغ به 2 برج 25 طبقه‌ بی‌شاخ و دم و ناهمخوان با بافت پیرامونی دگرگون شود. برج‌هایی که نه تنها گرهی از مشکلات این شهر و محور تاریخی و ارزشمند زند نمی‌گشایند، بلکه بر چالش‌های زیست‌محیطی و ترافیکی آن به شدت خواهند افزود.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ جمعه 9 خرداد 1393برچسب:باغ فرزانه - شیراز - زنجیره انسانی - شورای شهر - برج, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

باغات تهرانتهران دیگر سبز نیست. به جان این شهر افتاده اند و درختانش را می خشکانند و به جایش سنگ و آجر است که بالا می رود. این جمعیت سقف می خواهد اما کسی به فکر هوایی که باید تنفس کند نیست .

خبر آنلاین- تهران را که از بالانگاه کنیم. چند نقطه کوچک سبز بیشتر برایش نمانده است و هنوز هم کسی مسئولیت تخریب گسترده باغات تهران را قبول نمی کند.
اعضای شورای شهر تهران هر چند هفته یک بار تذکری می دهند اما این تذکرها تنها سرعت آنها که مسئول ساخت و ساز در این شهر هستند را بالا می برد. شبانه روز خاک برداری می کنند تا زمینی که قرار است، بوستان شود به پاساژی بزرگ بدل شود.

محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران می گوید: شهرداری 60 درصد درامد خود را از راه تبدیل باغات به ساختمان به دست می آورد و این بزرگ‌ ترین تهدید برای باغات و درختان شهر است.

او ادامه می دهد: آلودگی هوا آنقدر شدید است که کاشتن درخت فایده ندارد. تنها پرندگان جان سختی مانند کلاغ و زاغ در تهران مانده‌ اند.
عضو شورای شهر تهران می گوید: فروش تراکم به منزله خودکشی تدریجی شهر، نه تنها درامد محسوب نمی ‌شد بلکه هزینه ‌ای تحمیلی بر پایتخت بود.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 22 ارديبهشت 1393برچسب:بریدن درختان - نابودی باغها - ساخت و ساز - تهران, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با انتقاد از تخریب گسترده محیط زیست از مسئولان خواست تا حداقل به میزان توجهی که به میراث فرهنگی کشور نظیر تخت جمشید و میدان امام اصفهان می شود، جنگلهای منطقه البرز و هیرکانی مورد حفاظت و صیانت قرار گیرند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدرضا تابش پس ازبازدید از جنگلهای غرب استان مازندران و دیدار و گفتگو با مقامات محلی و مسئولان کشوری ذی ربط، گفت:«ما نباید در پی جویی علل بحرانهای زیست محیطی تنها به عوامل مادی توجه داشته باشیم بلکه علت اصلی بحرانها، بحران معنویتی است که جهان امروز را در بر گرفته و آثار مخرب خویش را در بسیاری از عرصه ها خصوصاً محیط زیست نشان می دهد بنابراین باید با الهام از معنویت و الگو گرفتن از نظاماتی که درخود طبیعت حاکم است به اصلاح امور و رفع تخریب هایی که حیات انسانی را با چالش مواجه کرده است، همت گماریم.»

تخریب گسترده محیط زیست خلاف شرع و عرف و اخلاق و مروت است

وی عدم توجه به نگرش والای دین اسلام به طبیعت و آموزه های فرهنگی را تاسف بار خواند و افزود:«در نظامی که انقلابش برای پیاده کردن اصول و ارزشهای اسلامی شکل گرفته و بن مایه این انقلاب فرهنگی است، تخریب گسترده محیط زیست به هیچ وجه قابل قبول نیست و خلاف شرع و عرف و اخلاق و مروت است.»

کاهش چشمگیر سطح جنگلهای ایران در پنج دهه گذشته یک تراژدی وحشتناک است

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی کاهش چشمگیر سطح جنگلهای ایران در پنج دهه گذشته را یک تراژدی وحشتناک توصیف کرد و خواستار آن شد تا در جهت صیانت از حدود 12 میلیون هکتار جنگل باقیمانده که به منزله ریه های تنفسی کشور است، همه قوا خصوصاً مسئولان اجرایی، اقدامات سلبی و ایجابی مؤثری را معمول دارند.

وی جنگلهای منطقه البرز و هیرکانی و بسیاری از گونه های درختی آن را بقایای جنگلهای دوران سوم زمین شناسی خواند که در اروپا فسیل آن باقیمانده است.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 15 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

مراجع تقلید در مورد حمایت از جنگلها و مراتع و برخورد با متجاوزان به این ثروتهای عمومی هشدار دادند.

 دکتر جلالی، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی با برخی مراجع تقلید و علما در قم دیدار و گفتگو کرد. به گزارش شفقنا، مراجع و علما در این دیدارها، ضمن نام بردن از منابع طبیعی به عنوان انفال و سرمایه های طبیعی کشور خواستار فرهنگسازی در زمینه استفاده بهینه از این منابع خدادای شدند.

آنها  با اشاره به بهره برداری نامناسب از جنگلها و مراتع توسط سودجویان اراضی ملی به صورت باندی خواستار مبارزه قاطع با مهاجمان به این اراضی شدند.


 آیت الله موسوی اردبیلی عنوان کرد: با متصرفان اراضی ملی برخورد قانونی شود
 آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با تاکید بر اینکه با متصرفان اراضی ملی باید برخورد قاطع و قانونی صورت گیرد، ابراز داشت: با کسانی که جنگل ها را نابود می کنند باید به مقابله قانونی پرداخت.

به گزارش شفقنا به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قم، این مرجع تقلید در دیدار با مهندس جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در سخنانی با ابراز تاسف از اینکه سودجویان اراضی ملی را به تصرف خود در می آورند، اظهار کرد: انفال از سرمایه های ملی محسوب می شود و این گونه نیست که هرکسی بخواهد بتواند بخشی از اراضی و انفال را برای خود کند.     

او با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی و آموزش به مردم در راستای فرهنگ سازی حفظ منابع طبیعی، گفت: گزارشی از اقدامات این سازمان باید به اطلاع مردم برسد تا آنها با شرح وظایف و مسئولیت های مختلف این نهاد آشنا شوند.

این مرجع تقلید با تاکید بر لزوم حفاظت و حراست از جنگل های کشور، اظهار داشت: نابودی جنگل ها منافع بشر را به خطر می اندازد و حفظ آن ها به سود انسان ها خواهد بود. او با بیان اینکه با کسانی که جنگل ها را نابود می کنند به مقابله قانونی بپردازید تصریح کرد: آسیب زدن به جنگلها و مراتع حرام است و مردم باید نسبت به این حکم شرعی آگاه باشند.

 



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 13 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط دکتر سید علیرضا عظیمی |

 

آخرین چنارهای خانه باغ کیانیان که به آن باغ بانک شاهی هم می‌گویند، همزمان با هفته منابع طبیعی قطع می شود تا خاطره باغ های شمیران برای همیشه از ذهن مردم پایتخت پاک شود.

 
خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- "باغ بانک شاهی" موسوم به "خانه – باغ کیانیان" یکی از میراث های فرهنگی و طبیعی شهر تهران که در 30 تیر سال 1384 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.این بنا در زمره نفایس ارزشمند منطقه شمیران است که به دلیل داشتن درختان انبوه، یکی از نبض های زیست محیطی پایتخت محسوب می شود.


ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 6 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط |
يك باغ ديگر توسط بانك ملت، مالك و مجري پروژه، در زعفرانيه شميران تخريب شد.
 
به گزارش جهان، تخريب این باغ توسط بانك ملت در حالی است که ماده ۳۴ قانون پولي و بانكي مصوب ۱۳۵۱ ورود به معاملات غيرمنقول و همين طور شركت داري بانك ها را منع كرده است. رئيس بانك مركزي هم اخيرا بر ممنوعيت شركت داري بانك ها تاكيد كرده است.

همچنین بر اساس قانون،‌ قطع درختان باغ مجرمانه است و شهرداري هم اگر مجوز قطع آنها را داده باشد معاونت در جرم كرده است.

اين باغ که مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع دارد، در تقاطع خيابان هاي مقدس اردبيلي و شادآور قرار گرفته و شماره پرونده كامپيوتري آن ۱۰۰۲۹۸۴۳ است. ۱۳ طبقه روي زمين و ۵ طبقه زير زمين. 

تراكم مجاز در باغات بر طبق دستور العمل ماده ۱۴ قانون زمين شهري كه مورد تاكيد طرح جامع ۱۳۸۶ تهران هم قرار گرفته است ۲۰ درصد است كه براي ۳۰۰۰ متر مربع زمين ۶۰۰ متر مربع بنا در ۱۰ درصد سطح اشغال مجاز بوده است يعني دو طبقه ۳۰۰ متر مربعي.

از سوی دیگر برج باغ هم خلاف قانون و طرح جامع و طرح تفصيلي تهران است زیرا عرض خيابان مقدس اردبيلي ۱۲ متر و عرض كوچه شادآور ۶ متر است. اين برج در هر طبقه حداقل ۸ واحد مسكوني خواهد داشت كه در ۱۲ طبقه ۹۶ واحد خواهد شد. 

اکنون سوال این است که آيا خيابان كم عرض مقدس اردبيلي با بزرگراه اشتباه گرفته شده كه اين حجم بارگذاري ترافيكي و جمعيتي براي آن در نظر گرفته مي شود؟

بانک ملت، پیش از این هم اقدام به تخریب باغ معنوي در جمشيديه و باغ دريان نو کرده بود.

چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳

مطالب مرتبط :



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ شنبه 6 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط |

سال خاکستری محیط زیستسال 92 را می‌توان سال خاکستری محیط زیست کشور نام نهاد. کشتار بی‌سابقه حیات وحش، به صدا در آمدن ناقوس مرگ تالاب‌ها و جنگلهای کشور، حذف بنزین پتروشیمی، راه‌اندازی صندوق محیط زیست، بازگشت معصومه ابتکار بر کرسی سازمان حفاظت محیط زیست و از همه مهمتر اولویت یافتن موضوع محیط زیست در میان دغدغه‌های مردم و مسئولان مهم‌ترین اتفاقات زیست‌محیطی سال 92 را تشکیل می‌دهند.

شفقنا زندگی، به نقل از ایسنا : سال گذشته مملو از اتفاقات پبش‌بینی نشده در حوزه محیط زیست بود. سالی که از ابتدا فراز و فرود‌های بسیاری داشت. گاهی آنچنان سیاه همچون مرگ 45 گوزن در سایت کرخه و گاهی نیز سفید مانند سفر یوزپلنگ‌های ایرانی به جام جهانی فوتبال. آنچه می‌خوانید گزیده‌ای از مهمترین اتفاقات زیست‌محیطی در سال 92 است.

از وعده افزایش 70 درصدی حقوق محیطبانان تا تشکیل صندوق حمایت از محیطبانان و ادامه سوء قصدها به محیطبانان و قرقبان‌ها

اگرچه سال 92 با وعده‌های شیرین محمدجواد محمدی‌زاده مبنی بر افزایش 70 درصدی حقوق محیطبانان آغاز شد اما این وعده هیچگاه تحقق نیافت.

با این حال اتفاقات ناخوشایند برای محیطبانان به همین جا ختم نمی‌شود. فروردین 92 با زخمی شدن یک قرقبان در خراسان شمالی آغاز شد و در اردیبهشت ماه بود که طی یک عملیات تعقیب و گریز در پارک ملی دنا دو نفر ازمحیط بانان به نام‌های علی افشار از ناحیه مچ دست و وحید ترحمی از ناحیه پا توسط چهار شکارچی مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.

در همان ماه یکی از محیط بانان پارک ملی کلاه قاضی نیز در جریان درگیری با شکارچیان زخمی شد و یک روز نگذشته بود یکی از محیط بانان شهرستان ملایر هم توسط مردم محلی به دلیل دستگیر کردن یک شکارچی متخلف مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به شدت از ناحیه سر، دست و کمر مجروح شد.



ادامه مطلب...
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 2 ارديبهشت 1393برچسب:, توسط |
.: Weblog Themes By LoxBlog :.